Mijn verhaal

Mijn verhaal

Als tiener was ik al bezig met gezonde voeding. Mijn eerste boeken hierover waren de keukengidsen van de Hema over gezonde voeding en recepten met volkoren gebak. Ook kreeg ik van vriendinnen voor mijn verjaardag boekjes van de witte boekhandel over vitaminen en mineralen. Helaas heb ik die boeken weggedaan, het zou leuk zijn om het te vergelijken met de huidige boeken en recepten.

Na de middelbare school ben ik iets heel anders gaan studeren “Bestuurs- en organisatiewetenschap”. Tijdens mijn studententijd at ik het bijbehoren studentenvoer. Ook “vroegen” de pakken speculaas en repen chocola er altijd om dat ze helemaal opgegeten werden, terwijl ik me echt had voorgenomen er maar een paar (blokjes) van te pakken. Met alle gevolgen van dien. Aan het eind van mijn studie voelde ik me niet fit en had ik allerlei vage klachten. Ik heb toen de knop omgegooid en ben omgeschakeld naar het gezonde eten. Ik voelde me weer fitter en energieker worden. Deze ervaring zorgde er voor dat ik mijn oude “liefde” weer opgepakt heb en de opleiding vitaliteitscoach met extra module over gezond en natuurlijk eten en vervolgens ook leefstijlcoach heb gedaan. Met alle info over eten en gezond doen, ben ik ook een blauwe maandag heel strikt hierin geweest en gebruikte ik superfoods en mocht ik geen suiker en zuivel. Hier werd ik niet blij van en fitter voelde ik me eigenlijk ook niet. Nu heb ik een goede balans gevonden; gezond genieten als basis en je mag me wakker maken voor after-eight ijs van de Dames en Ben & Jerry cinnamon buns.

 

Ik in een aantal zinnen

Je ziet me meestal met een kop thee. Ik geniet altijd van thee, liefst earl-grey van Twinings. Ik ben erg geduldig, maar als het geduld eenmaal op is, is het ook echt op. Ik hou niet van gemauw en excuses: “een vrouw, een vrouw, een woord, een woord”. Ik ben van de polderspiritualiteit, ofwel met beide benen op de grond maar gebruik graag etherische oliën en doe aan meditaties en visualisaties. Daarbij ben ik zelfkritisch, soms iets te, maar he ook ik heb mijn leerpunten.

En bij gezond genieten hoort ook bewegen. Dat doe ik door onze golden retrievers uit te laten, powerwalkles te geven en hot-yogalessen te volgen.

Mijn visie: Geniet van gezond eten, geniet van je leven.

Met een gezonde basis van puur en onbewerkt eten krijg je energie. Je voelt je fitter en kan meer genieten. Gezond eten is niet moeilijk, eng of tijdrovend. Je hoeft geen ingewikkelde recepten te maken, per se naar de natuurvoedingswinkel of een halve voedings- of healthgoeroe te zijn.  Genieten van gezond eten is eigenlijk heel simpel: je kan gewoon je boodschappen doen bij de supermarkt, met je gezin mee-eten en vooral je kan er van genieten!

Wil je dat ik je help om weer te gaan genieten van eten, neem dan contact met me op voor een gratis sessie gezond genieten met 2 toptips

skypebutton

info@vitavitale.nl

Esther Meulman

Start typing and press Enter to search