Selecteer een pagina

dit ben ik 

365 dagen persoonlijke kracht

Wie ben ik?

Aangenaam!

Ik ben Esther en ik ben een vrouw in de overgang! 

Ik was 43 toen ik merkte dat mijn taille langzaam verdween, terwijl ik toch niets anders dan anders deed. Ik had zo’n leuke jonge fitnesstrainer van 25 jaar en die wist ook niet wat er aan de hand kon zijn. Ook merkte ik dat ik een paar keer rare griepverschijnselen had in de zin van ‘koortsaanvallen’. Heel bijzonder, ik had al jaren geen koorts gehad en was eigenlijk bijna nooit ziek. Ik merkte dat ik minder energie en zin in dingen had. Van sommige dingen werd ik alleen van de gedachte eraan al ontzettend moe. Langzaam maar zeker begon er een schrikbeeld te ontstaan. Ik zou toch niet zo’n moeke gaan worden? Met van die fijne gemaksschoenen -liefst ecco-, een kort en pittig kapsel (in natuurlijk grijs of altijd hip maar nooit mooi rood) en kleurloze kleding. En dan in de zomer continue met zo’n waaiertje rondlopen….echt niet, dat nooit. De overgang naar zo’n vrouw, daar ging ik dus mooi niet aan mee doen!  Nu was ik natuurlijk altijd al bezig met voeding. Ik werd getriggerd doordat sommige vrouwen er meest last van hebben dan anderen. En wat ik me misschien wel echt af vroeg was: waarom sommige vrouwen van nature zo rank en slank blijven en anderen – en onder die categorie val ik zelf ook- altijd al ronder waren en alleen maar lijken uit te dijen in de overgang. Zo startte ik mijn zoektocht…. Ik kwam er achter dat niet alles voor iedereen hetzelfde werkt en dat iedere vrouw iets anders nodig heeft om zich aantrekkelijk te blijven voelen en door de overgang heen te komen. 

“When women take care of their health, they become their own best friend”

maya angelou

leuk om te

weten

Leuke weetjes over mij

  • Mijn favoriete kleur is blauw. Mijn moeder zei vroeger al tegen me ‘je hele klerenkast is blauw’. Inmiddels weet ik mijn blauwe powerkleur goed te combineren met andere kleuren. Afhankelijk van mijn doel en stemming kies ik de kleuren. Ook jij hebt een powerkleur die je kan inzetten om je kwaliteiten te versterken. 
  • Ik drink eigenlijk altijd thee…eentonig? nee hoor…zwarte earl grey thee, groene earl grey thee, rooibos earl grey thee, theine-arme earl grey thee, russische earl grey thee en mijn favoriet is londen earl grey thee….variatie genoeg dus.
  • Ik ben gek op ijs, favoriet is kaneel. Ik kan het hele jaar door eten, maar vooral in de herfst en winter helpt het niet om me fitter te voelen. In de lente en zomer eigenlijk ook niet, maar dat neem ik dan soms maar op de koop toe.
  • Het moet bij mij altijd wel ergens over gaan, ik ben niet zo van de koetjes en kalfjes. Dus wil je gewoon wat in het wilde weg kletsen, dan ben je bij mij aan het verkeerde adres.
  • Ik doe aan yinyoga, krachttraining en wandelen, maar eigenlijk lig ik het liefst lekker op de bank maffiafilms en detectives te netflixen.
  • Ik ben een echt aarde-type: grondig, praktisch, concreet en resultaatgericht! Jouw element bepaalt wat bij jou past en wat je nodig hebt. 
  • En wat ik nog heel graag wil is een jachtopleiding volgen (soort van combi tussen guilty pleasure en midlife-dingetje).

Volg mij op instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

Vitavitale

info@vitavitale.nl
+31(0)6 54923223

Privacy Verklaring
Algemene Voorwaarden